top of page

stand-up filosofie

855A7272.jpg

Al ruim dertig jaar geeft Ronald Hünneman les in filosofie, op universiteiten, HBO-scholen, Senioren Academies, studiereizen, en volwassenen onderwijs. Deze kennis en ervaring gebruikt hij voor dit bijzondere optreden, waarin het publiek alle mogelijke vragen beantwoord krijgt. Niet aan de hand van vooraf ingestudeerde liedjes of gedichten, maar op basis van het mooiste uit de filosofie.

Duur: van 1 tot 3 uur, afhankelijk van je wensen

Kosten: In overleg

INHOUD:

Bij stand-up denken de meeste mensen aan een goed voorbereide show waarbij een cabaretier vanachter een microfoon het publiek amuseert met vermakelijke verhalen en anekdotes.

Stand-up filosofie is anders, moet anders zijn, omdat de taak van filosofen een andere is dan die van cabaretiers. Daarom moeten filosofen achter hun microfoon vandaan komen en de dialoog met het publiek aangaan.

Bij stand-up filosofie krijgt het publiek aan het begin van het optreden de mogelijkheid om al hun belangrijke vragen (wat het onderwerp ook is) aan de filosoof voor te leggen. Daarna zal de filosoof de vragen allemaal beantwoorden. Uiteraard doet hij of zij dat op basis van filosofische theorieën, verluchtigd met anekdotes en vermakelijke voorbeelden uit de praktijk. De interactie met het publiek blijft. Want het belangrijkste is dat degenen die de vragen hebben gesteld uiteindelijk tevreden zijn met de antwoorden.

bottom of page