top of page

ENZOVOORTS

Sisyphus 2_edited.jpg

Het hoofdthema van de voorstelling is het verschil tussen het perspectief van beleidsmakers enerzijds, en degenen die het werk in de rommelige, veelvormige en verwarrende praktijk van alledag moeten uitvoeren anderzijds. Dit verschil in perspectief doet zich niet slechts voor bij beleidsmakers en uitvoerenden van het vluchtelingenbeleid, maar bij de meeste gebieden waarin mensen met mensen werken (zoals zorg, onderwijs, politie en justitie). In de voorstelling is het thema daarom verbreed naar het verschil tussen het perspectief van de goden versus dat van mensen, zoals dat in de Westerse filosofie een rol speelt.

Duur: 47 minuten, eventueel met uitgebreid nagesprek en discussie

Kosten: In overleg

ACHTERGROND

De aanleiding voor deze voorstelling was een vraag van Adrie Verweij van het COA in Ter Apel. Ter viering van zijn pensionering vroeg hij om een voorstelling waarin het perspectief van medewerkers van het COA centraal stond. Om de voorstelling te schrijven interviewde Hünneman zeven COA-medewerkers over hun ervaringen op het werk en daarbuiten. Deze gesprekken leverden het materiaal voor het verhaal van de voorstelling.

INHOUD:

Een opa is naar zolder gevlucht om te ontsnappen aan zijn kleinkinderen. Hij is zojuist met pensioen gegaan en wil rustig van de krant en zijn kopje koffie genieten. Wat als een vrolijke en hilarische mijmering over leven in het mooie Nederland, oppassen op de kleinkinderen en gesneuvelde vazen begint, mondt uit in een steeds aangrijpender verhaal over Griekse mythen, asielzoekers, tevredenheid en het behoud van christelijke waarden ondanks dat de hemel leeg is.

bottom of page