top of page

de kleine flutfilosoof

Poster Voorstelling_bewerkt.jpg

Lees ook de column

Kakkers

als je beslagen ten ijs wilt komen.

Dit is een aangepaste versie van de voorstelling "De Flutfilosoof" die in 2019 in verschillende theaters door heel Nederland op de planken is gebracht. De inhoud is niet veranderd, maar de voorstelling kan nu gespeeld worden zonder speciale belichting, geluid of ingewikkeld decor.

Duur: 1 uur en 15 minuten, eventueel plus nagesprek

Kosten: In overleg

INHOUD:

Filosoof en theatermaker Ronald Hünneman is weer eens vrijgezel en begint op Tinder een zoektocht naar een aantrekkelijke vrouw met gevoel voor ironie. Dag-in-dag-uit glijden honderden foto’s onder zijn vingers door. Om het keuzeproces te vergemakkelijken gaat hij tot zijn eigen verbazing de vrouwen opdelen in categorieën. Dit type vrouw voldoet zeker niet. Dit type zeker wel. En bij deze hangt het er vanaf.
Erg succesvol is zijn aanpak niet. De enkele contacten die hij krijgt stranden tijdens de eerste chatsessies. Maar juist als hij het op wil geven, geeft een stewardess van de KLM een gouden tip die hem een lunch én een dansles met een prachtige vrouw oplevert.
Maar dan het vervolg. De eerste serieuze ontmoeting. Ronald vreest dat ze hem zal gaan bestoken met vragen waar hij een bloedhekel aan heeft: Hoe sta jij in het leven? Wat ben jij ten diepste voor persoon? Welke voorkeursdenkstijl heb jij: rood, blauw, geel of groen? Wat doet er voor jou werkelijk toe? En vooral, waar komen je voorouders eigenlijk vandaan?
Om het gesprek met deze prachtige vrouw, en tot nu toe de enige die wat in hem lijkt te zien, tot een goed einde te brengen smeedt Ronald een ingenieus plan ten einde haar de filosofische onzinnigheid van haar ondervraging in te laten zien.
Maar is haar gevoel voor ironie sterk genoeg om dit plan te laten slagen?

bottom of page