top of page

DE GOUDEERLIJKE LEUGENAAR

Afbeelding Aankondiging.png

ACHTERGROND

De voorstelling De Goudeerlijke Leugenaar sluit aan bij het boek Pijnlijke Contacten - Over variatie in sociale behendigheid en de gevolgen voor mens en maatschappij. In het boek wordt uitgelegd dat beheersing van de kunst om leugens te vertellen zonder ontmaskerd te worden, van wezenlijk belang is om in sociale situaties niet in al te grote problemen te komen. Toch blijft het idee dat liegen niet zomaar verkeerd is mensen verbazen. Deze voorstelling gaat in op die vraag: "Hoe kun je nu een aardig mens zijn als je niet terugdeinst voor leugens?"

De "De Goudeerlijke Leugenaar" was tijdens de eerste drie voorstellingen steeds uitverkocht, en leidde tot enthousiaste en onthutste reacties. De voorstelling is uitermate geschikt voor kleine zalen, grotere kamers, garages en tuinen.

Duur: 64 minuten, eventueel met uitgebreid nagesprek en discussie

Kosten: In overleg

INHOUD:

Is liegen een ultieme vorm van sociale behendigheid? En, is de nobele kunst om te liegen onontbeerlijk om je behendig te bewegen in sociale situaties? Wat is de dubbelrol van leugens en liegen in ethiek?
Mensen zeggen heel gemakkelijk dat je niet moet of niet mag liegen. Maar is dat wel zo’n goed advies? Is het niet beter om af en toe keihard te liegen? Zijn mensen die zeggen altijd de waarheid te vertellen wel te vertrouwen? De boodschap van deze humorvolle, interactieve voorstelling is dat liegen en leugens onontbeerlijk zijn voor een rechtvaardige, ethische maatschappij.

bottom of page